2010. március 17., szerda

Közel a biztos playoff

Bár a szombati - számunkra talán hízelgőnek tekinthető, bár Kádár a győztes gólt is megszerezhette volna - döntetlen nem volt a legideálisabb eredmény, a Nottingham Forest és a többi playoff helyen lévő csapat botladozásai miatt ma reggelre 7 megszerzett pontra kerültünk a biztos osztályozótól.

Az igazán fontos persze a Forest sorozatban második veresége volt, mert a mai, illetve az elmaradt mérkőzést megnyerve 15 pont lehet a potenciális előny Billy Davies gárdája ellen. További bíztató jel, hogy a Nottingham most már csak egy veszített ponttal jobb Nigel Pearson Leicester City-jénél. A Nottinghamnek két könnyű hazai mérkőzés következik, de a 12 nap múlva esedékes Toon-Nottingham rangadón bebiztosíthatjuk, hogy nem érnek utol bennünket.

A lényeg a vesztett pontokat mutató oszlop.

Némileg idegesítő a West Brom tapadása, különösen úgy, hogy ismét kaptak egy vitatott tizenegyest, ezúttal kedden a Swansea otthonában, de végeredményben nem ők a legnagyobb ellenfeleink.

A ma esti Scunthorpe elleni találkozóra, de a későbbi mérkőzésekre is gondolva gyorsan nézzük át a sérültlistát.

Mike Williamson otthon eltörte a kézfejét, valószínűleg három hetet hagy ki, azaz március végére várható vissza. Alan Smith bokasérülése továbbra is olyan rossz, hogy nem tud játszani. Nincs benne logika és magam se tartom valószínűnek, hogy emiatt hanyagolnák, de érdemes megemlíteni, hogy Smith 9 sárga lapnál jár a szezonban, a 10. után két mérkőzéses eltiltás várna rá. A sárgákat április második vasárnapján, 11-én törlik, ezért nem is tartom valószínűnek, hogy emiatt jegelik Smith-t.

A szombaton második félidő elején lecserélt Fabricio Coloccinit nagyon igyekeznek összedrótozni, mert most már csak Fitz Hall és Kádár Tamás maradtak belül. Wayne Routledge és Jose Enrique már leültek a padra szombaton, ha akarja, bevetheti őket Chris Hughton.

Joey Barton kedden most már "rendes" meccsen is játszott, a Hartlepool elleni 2-0-ra elveszített tartalékbajnokin szerepelt 75 percen át, kihagyva egy tizenegyest (alányesési próbálkozását azzal magyarázta, hogy túl laza és rossz volt a talaj), de állítása szerint jól érezve magát a pályán. Nem fogják siettetni, de szeretne még idén visszatérni.

Talán Barton megtalálja azt a formát, ami anno megtetszett Mega Samnek.

Csütörtökön edzésbe állt Shola Ameobi, akit szintén nem fognak hajtani, hiszen telített a United csatár- és támadóposzton.



Gratulációosztás
  • Kevin Nolannek, akit a Championship és a Football League idei legjobbjának választottak. Az Aranylabdához és Év Játékosa választásokhoz hasonlóan itt sem látom sok értelmét a szezon közben kiosztott díjnak.
  • Iain Dowie-nak, aki az általunk imádott Phil Brown utóda lett a Hull City-nél. Ettől függetlenül bízom a Hull kiesésében, nem bírom őket.
  • Az FA-nek, hogy megpróbálták elmeszelni Steven Gerrardot, aki - szerény meglátásom szerint - évek óta túl sokat megenged magának a pályán. Eltiltásig nem fajult a hétfői bajnokin ejtett könyökös, mert a játékvezető is látta az esetet, őt pedig nem bírálhatja felül a Fegyelmi Bizottság.

4 megjegyzés: