2010. március 20., szombat

Amivel propagandaszerűen minden év elején fogadkoznak páran, úgy tűnik valósággá vált. 19 hazai mérkőzésből 11-szer szereztünk gólt az első húsz percben és az utóbbi hónapokban sokadszorra éreztem azt, ami szerda este, a rádiós közvetítést hallgattva ismét feltűnt, hogy a gyengébb csapatok előre beírják maguknak a vereséget, mielőtt pályára lépnének.

Ennek egyetlen rossz következménye a túlzott magabiztosság lehet, de - lekopogom - ebben az idényben pár alkalmat leszámítva nem lehetett ilyet érezni a csapaton. Pozitív foganatja a könnyed, sima győzelmek és három pontok, amelyeknek köszönhetően már csak pár hétre vagyunk a Premier League-től.

Az utóbbi 2-3 hét "Könnyű Hazai, Nehéz Vendég" sémáját ellenkező minta váltja, április elejéig érkezni fog a Forest, a Sheffield United és a Blackpool, miközben idegenben ma a héten edzőt váltott Bristol City, két hét múlva a valószínűleg kieső Peterborough következik.

A mai délután/este fő célja, hogy tartsuk előnyünket a többiekkel szemben, mert valószínűtlen, hogy a West Brom a Preston vagy a Nottingham a P'Boro ellen otthon bajba kerüljön. Az utóbbit szorongató Swansea délután a QPR otthonában játszik, míg a 4. helyen álló Leicester holnap délután fogadja a Coventry-t.

A másodlagos cél, hogy megdöntsük a '93-ban feljutott csapat által felállított 18 kapott gól nélküli mérkőzés rekordját. További esélyek arra, hogy "jobb" legyen ez a csapat az akkoirnál: 1992-93-ban 92 gólt lőtt (most ennek 3/4-énél, 69-nél járunk) és 38-at kapott (jelenleg 26) a csapat.

A meccset 18:20-tól a SkySports sugározza, vagyis a rádió mellett stream is lesz. A Sport1 hétfő este negyed kilenckor felvételről leadja a mérkőzést, lehet majd elemezni.

3 megjegyzés:

  1. Nem merte befújni a tiszta tizit a legelején.
    Jó lenne,ha Best megrúgná az elsőt Toon-mezben!

    VálaszTörlés
  2. Ezt az utolsó negyedórát!
    Ha Best fejese beakad,na meg Tamás lövése...
    Óriási volt,ezt érdemes lesz újra nézni!
    Jonas rules!

    VálaszTörlés