2008. március 30., vasárnap

Tottenham Hotspur - Newcastle United

Kevin Keegan és csapata London felé veszi az irányt, ahol a Liga-kupa idei gyõztesével, a Tottenham Hotspurrel mérkõzünk a White Hart Lane-en.

A múlt heti gyõzelmet követõen hurrá-hangulat uralkodott a klub körül, de bárkinek aki úgy érezte, hogy már biztonságban vagyunk, elég volt ránézni a szombati meccsek után a tabellára és láthatta, hogy bár három csapat (a Derby már hivatalosan is kiesett) picit leszakadt a többiektõl, még mindig benne vagyunk a levesben.

Ezért is lenne jó, ha pontot érõ teljesítménnyel rukkolnénk elõ ma délután, de úgy vélem felesleges áltatni magunkat: még csak a döntetlenre is kevéske esély van. A Spurs hazai pályán az magasan a legtöbb gólt szerzi, meccsenként majdnem hármat, igaz a Fulhammel holtversenyben õk kapták a legtöbbet, 26-ot. Az a "baj" ezzel a Tottenhammel, hogy ha megszerzik a vezetést, akkor olyan elsöprõ lendülettel próbálják még jobban beledöngölni az ellenfelet a földbe, hogy szinte lehetetlen õket megállítani. A mai meccsen kulcsfontosságú lenne megszereznünk az elsõ gólt, ha hátrányba kerülünk véleményem szerint eláshatjuk a meccset.

Gólból márpedig lesz gazdagon, hiszen semmi jel nem utal arra, hogy Keegan változtatna a három támadós felálláson, ami egyrészt növeli a mi gólszerzési esélyeinket, másrészt az eggyel kevesebb középpályás miatt a széleken meglehetõsen veszélyes lehet a Tottenham. A középpályás-triónknak a maximumot kell nyújtani, mert a játék irányítása nélkül akkora nyomás alá fog kerülni a védelem, amit nem fognak sokáig kibírni.

Ebben sajnos - mármint a játék irányításában - akadály lehet Steve Bennett, aki szinte irtózik a kemény játéktól, így lehet, hogy 1-2 Barton szerelést, amit múlt héten Wiley elengedett, a kenti fõtulok nem fog. Egyáltalán nem lennék meglepve ha nem 22-en fejeznék be a találkozót, Bennett meccsein egyszerûen elkerülhetetlen, hogy valakinek ne teljen be a pohár és csináljon vagy mondjon valami csúnyaságot. Abban viszont talán bízhatunk, hogy idén nem fogja megengedni Berbatovnak, hogy minden egyes kirúgásnál rátartson a kapusunk lábára, ez ugyanis nem nagyon zavarta legutóbb.

Sérültjeink tekintetében nincs változás, Carr, Emre, Milner és Given, valamint Cacapa sem játszhat, Ameobit kölcsönadtuk a Stokenak (tegnap már be is mutatkozott, a 6. percben kapott egy sárgát, a 78. percben pedig lecseréltük - maga a meccs 1-1 lett). Jó hír, hogy Carr és Emre már edzene, úgyhogy talán az utolsó meccsekre õk is be tudnak szállni. A hazaiaknál Ledley King játéka kérdéses, Gareth Bale és Assou-Ekotto sérült, de az alapcsapatból igazán csak King hiányzik.

Nagyon bízom benne, hogy sikerül megismételni a múlt heti bátor játékunkat ezúttal egy jó ellenfél ellen. Bármennyire is pont szûkében vagyunk nem tudom ezt a meccset többnek tekinteni, mint egy tesztnek. Értem ez alatt azt, hogy most megnézhetjük hol tart a játékunk, amely az utóbbi másfél hétben sokat javult. Másrészt pedig a bennmaradáshoz nem a Spurs elleni idegenbeli meccset kell megnyerni, hanem a hazai kötelezõket kell hozni a Reading és a Sunderland ellen. Természetesen örömteli lenne pontot hozni Londonból, de ne essünk kétségbe ha nem sikerül.

Mai tippem az, hogy megismétlõdik a tavalyi 3-2, de ezúttal a hazaiak nyernek, a mi gúljainkat Owen és Martins fogják jegyezni.

Howay the Toon!

2 megjegyzés:

  1. Micsoda eredmény! II. Erzsi mongyon le, Keegan az új király!

    VálaszTörlés
  2. Nyúúúúúkászl!

    Bővebben: Barton-Butt-Geremi középpálya király volt. Köszönöm a NUFCnak a -10 pontot az IKTS-ben.

    VálaszTörlés