2008. március 21., péntek

Newcastle United - Fulham

Holnap újra hatpontos kiesési rangadót játszunk, Roy Hodgson formába lendülő Fulhamje érkezik a St. James' Parkba.

A hétfői bíztató második félidő után azt hiszem mindannyian győzelmet várunk el az idegenben gyalázatosan focizó londoniak ellen. Emlékeztetőül: ebben a szezonban még nem nyertek otthonuktól távol, hovatovább az utolsó 31 idegenbeli meccsükből egyet sem tudtak megnyerni. Utoljára 2006 szeptemberében éppen ellenünk fordítottak a hajrában két góllal és lopták el mind a három pontot.

Ugyanakkor az utóbbi két hétben - amióta a Derby melletti másik tuti kiesőnek ki lettek kiáltva - úgy tűnik felálltak a padlóról, felvették a kesztyűt és már csak négy pontra vannak a biztonságot jelentő 17. helytől. 8 meccsel a vége előtt ez picsafüst, úgyhogy ne legyünk meglepődve ha a Fulham az utolsó lehelletéig küzdeni fog, hogy legalább az egyik pontot hazavigyék.

Két hete ugyanis pont ezt tették az Ewood Parkban, amikor a 89. percben Jimmy Bullard szabadrúgásból bevette Friedel kapuját. Ezt követően pedig a múlt héten otthon két vállra fektették az Evertont és máris elérhető közelségbe került számukra a bennmaradás.

Ennek ellenére természetesen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei és mindenképpen csalódást jelentene a pontvesztés, de ahogy erre az előző három bekezdésben utaltam, nem szabad, hogy teljesen összetörjünk, ha esetleg nem sikerül megtartani a pontokat. Nem von maga után végzetes következményeket, habár jelentősen visszavetheti a veszélyes zónától való elszakadásunkat.

Győzelem esetén némileg fellélegezhetünk, ha az eredmények megfelelően alakulnak akár a 12. helyig is előrekúszhatunk, bár a Boro a Derbyt fogadja, az utóbbi hetekben feltámadó Wigan pedig a Blackburnhöz látogat, ami nem feltétlenül jelent hazai sikert tekintve, hogy a Rovers utoljára ellenünk tudott nyerni - mindannyian tudjuk mekkora mákkal.

Rátérve a sérültekre: Emre, ??és Milner is további három hétig hiányozni fog, Givent ugye műtötték és ebben a szezonban már tuti, hogy nem játszhat. Ramage a héten először szerepelt a tarcsik között, de a keretbe még természetesen nem került be. Carral kapcsolatban nincs info, valúszínűleg fogyózik vagy mitomén (szerk.: két-hűrom hetet hiányzik még). Nyáron vinné ingyen a West Ham, egészségükre (lejár a szerződése, újat tőlünk tuti nem kap).

Nekem a télen felcsillant a szemem, hogy a Fulham megszerezte Litmanent, azóta aztán teljesen kiment a fejemből, hogy a finn ott játszik, valószínűleg mert még egyszer sem szerepelt. Lényeg a lényeg, hogy ismét edz, Hodgson szerint fontos szerepe lehet a bennmaradásért folytatott harcban, de szerintem holnap még nem fog játszani. Némiképp sajnálom, mert nagy kedvencem volt kis tökös koromban az Ajaxban.

Ott lesz viszont a kapuban Kasey Keller, Hodgson úgy látszik imádja a veteránokat. A 39 éves kapus a Tottenham hálóőre volt a mostani Robinson-éra előtt, azóta Németországban próbálkozott, nem sok sikerrel, de legalább a vb-n ott volt.

Egyikük sem fog holnap főszerepet játszani - Keller esetében ezt különösen remélem - csak érdekesség, hogy milyen veteránokkal próbál bennmaradni a Fulham. Komoly szerepet kaphat viszont Jimmy Bullard, aki éppen a már említett 2006 szeptemberi meccsen szenvedett borzalmas térdsérülést. Szegény Scott Parker alig bírta ki a lelkiismeretfurdalást, már a pályán vígasztalni kellett. Bullard a szezonban már nem tudott pályára lépni, most januárban tért csak vissza. Szabadrúgásai életveszélyesek, jó lenne elkerülni a buta faultokat a tizenhatos környékén.

Nálunk kulcsember lehet Michael Owen, aki úgy tűnik kezdi megtalálni a góllövő cipőt. Taylor és Friedel bravúrjainak köszönhetően márciusban még csak egy gólja van, de úgy tűnik nem vesztette el érzékét a lecsorgó labdák kapu felé tuszkolását illetően. Akire nagy szükség lesz, hogy beinduljon az Obafemi Martins. KK valószínűleg ismét három csatárral fog játszani, úgyhogy erre minden lehetősége meg is lesz.

A középpályán Geremi kellemes meglepetés volt hétfőn, Barton továbbra is lassú volt labdával, de három fős középpályával nem nagyon engedhetjük meg, hogy a visszazárással ritkán foglalkozó Zoggy a pályán legyen. Butt, mint az egyik legjobb passzoló, szerintem ismét a pályán lesz.

A védelemben változást nem várok. Noha Faye hatalmasat hibázott McFadden góljánál, de nagyjából mindegyik belső védőnknek ugyanaz a rákfenéje: időnként képtelenek egy egészségeset rúgni a labdába, visszaadják azt az ellenfélnek, aztán már nincs idő helyezkedni, mert máris jön a beadás, vagy éppen a lövés.

Ha bárki könnyű sétagaloppra számít, felejtse el. A Fulham megpróbálja majd túlélni az első 15-20 percet és ha sikerül nekik, akkor nagyon hosszú és gyötrelmes délutánunk lesz. De végül is közvetve az elsőosztályú tagság a tét, úgyhogy talán nem meglepő, ha a jelek egy küzdelmes meccsre utalnak. Szívem mélyén győzelmet érzek és ha tudunk ismét egy olyat játszani, mint a Rovers ellen, akkor nem lesz gond. 2-1-re nyerni fogunk.

Howay the Toon!

11 megjegyzés:

  1. Én szinte biztos vagyok benne, hogy sima győzelmet fogunk aratni, akár még egy 3 gólos sikert is el tudok képzelni.

    Ez lenne a kezdőcsapatom:

    Harper

    Beye Taylor Cacapa Enrique

    Faye

    Geremi N'Zogbia


    Owen Viduka Martins


    Cserék: Forster, Diatta, Barton, Duff, Carroll

    VálaszTörlés
  2. Owen szerencsés duplájával nyerünk az utolsó pillanatban 2:1-re. Unalmas, ötlettelen játékra számitok, óriási hibákkal a védelmünkben, egy jól osztogató Bartonnal a középpályán. A Fulham fog vezetést szerezni a 2. félidő elején, de Owen !fejjel! egyenlit 10 percen belül, majd Barton rövid passza a 16-os vonalánál megtalálja, és a kapus mellett a rövidsarokba bombáz.

    (reggeli kávézaccban láttam)

    VálaszTörlés
  3. Bármelyik variáció jó lenne :)
    Sajnos én is a Leslie-féle forgatókönyvet látom magam előtt. Nagyon szenvedős, küzdős, vért hugyozós meccs lesz.

    VálaszTörlés
  4. nem láttam a hétfői meccset, de szerintem smith sokkal többet küzd vidukánál.. az ausztrál csak várja a labdát, egy lépést nem tesz azért, hogy meglegyen..

    VálaszTörlés
  5. Tudja mindkét csapat, hogy ez a meccs az esetleges későbbi bentmaradásukat jelentheti. Biztos vagyok benne, hogy ízekre fogják egymást szedni és majdnem mindent egy lapra tesznek fel. Én ha edző lennék kénytelelen lennék ezt játszatni az embereimmel!

    VálaszTörlés
  6. Vidukában viszont benne van a góllövés, Smith utoljára asszem 2005-ben lőtt gólt bajnokin.

    VálaszTörlés
  7. ez is igaz.. de azért azt ne felejtsd el, hogy Smith 14 hónapig volt sérült.. Toonban csak Keegan alatt jáccik igazi csatárt.. Ha pl ma betenné Martins és Owen közé, biztosan nagyon hasznos lenne és gólt szerezne.. Eddigi egyik legjobb Newcastles meccsét a Fulham ellen játszotta, ahol az ő általa kiharcolt 11essel nyert a hosszabbításban a Newcastle. Én megpróbálnám...

    VálaszTörlés
  8. De Keegan alatt sem volt talán kaput eltaláló lövése sem. Lehet, hogy legjobban csatárként használható, de sajnos szerintem ott sem állja már meg a helyét. Allardyce egyik legnagyobb hibája volt 2012-ig leigazolni őt.

    VálaszTörlés
  9. NUFC: Steve Harper, Habib Beye, Jose Enrique, Abdoulaye Faye, Steven Taylor, Geremi, Nicky Butt, Joey Barton, Michael Owen (c), Mark Viduka, Oba Martins
    Subs: Fraser Forster, David Edgar, Alan Smith, Andy Carroll, Charles N'Zogbia

    FFC: Kasey Keller, Paul Konchesky, Paul Stalteri, Brede Hangeland, Aaron Hughes, Leon Andreason, Jimmy Bullard, Danny Murphy, Simon Davies, Brian McBride (c), Eddie Johnson
    Subs: Tony Warner, Moritz Volz, Carlos Bocanegra, David Healy, Clint Dempsey

    na, akkor hajrá

    VálaszTörlés
  10. Joly, látod ezért kell Viduka :)

    VálaszTörlés