2008. március 18., kedd

Birmingham City - Newcastle United 1-1

Nem jött össze a hőn áhított győzelem, de egy, az utóbbi hónapokban hiányolt és nagyon fontos dolog ismét visszatért. A bekapott gól után nem tojtunk be, visszajöttünk a meccsbe és teljesen megérdemelten hoztuk el az egyik pontot.

Idegesen és emiatt pontatlanul, gyengén kezdtük a meccset, egy Owen lövésen kívül nem veszélyeztettük a City kapuját (Kelly hazai részről próbált nekünk segíteni). A hazaiak uralták a játékot, lövések sokaságát eresztettük a kapu felé, de találni ritkán találtak. Fél órányi játék után viszont Faye rettenetesen elaludt egy jobb oldali beadásnál, McFadden ki tudta zárni, és 10 méterről a hálóba lőtt.

A második félidő elején is még volt egy nagy helyzetet a Birminghamnek, de onnantól kezdve feljavult Barton és Butt a középpályán, átvettük az irányítást és lényegében domináltuk a mérkőzést.

Owen nagy helyzetet puskázott el, amikor egy lepattanó labdát egyből próbált kapura irányítani, a kirohanó Taylorban elakadt a labda, de a következő lehetőséget már nem hibázta el. Martins lövése lepattant, Owen három védő között lecsapott a labdára és kiegyenlí­tett.

Enrique távolról tette próbára Taylort, majd fordulásból Martins is tüzelt, a hazai kapus mindkétszer szögletre tudott menteni.

Az első félidei gyatra játékunk miatt nem nagyon érdemeltünk többet az egy pontnál, ahogy a hazaiak is jogosan kaptak valamit a meccsből látva az első játékrészben mutatott aggresszivitásukat.

Habár továbbra sem tudtunk érdemben elmozdulni a veszélyzónából, nagyon fontosnak tartom, hogy végre nem estünk össze kártyavárként a bekapott gól után, kis szerencsével mindhárom pontot elhozhattuk volna.

Az egy ponttal megelőztük a Readinget, és feljöttünk a 14. helyre. Ugyanakkor továbbra is mindössze 4 pontra vagyunk a kiesőzóna elején lévő Boltontól. A Wanderersnek van egy elmaradt meccse, amit szerdán pótol az Old Traffordon a Manchester United ellen, úgyhogy minden bizonnyal a szombati forduló előtt már nem változik a helyzet.

Szombaton az idegenben még nyeretlen Fulham jön hozzánk, a hazai pálya előnyét élvezve muszáj lesz behajtanunk a három pontot. Ha sikerülne, a 32 ponttal leszakíthatnánk a mögöttünk loholó Reading és Birmingham valamelyikét, akik a hétvégén egymással játszanak. A többi vetélytársunk közül a Bolton a Man City-t fogadja, a Sunderland a Villa Parkba látogat, a Boro a Derbyt fogadja, mí­g a Wigan a Blackburnhöz utazik.

Feljavult játék, értékes pont, verhető ellenfél szombaton, talán végre sikerült kijönnünk a gödörből.

Howay the Toon!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon gyengék vagyunk egyenlőre !!!
    Remélem ez a sorozat most meg fog szakadni, mert ha nem akkor maradunk a táblázat alsó felén.

    VálaszTörlés