2009. április 10., péntek

Most, vagy soha! Előzetes: Stoke City-Newcastle

Srácok, most mutassátok meg milyen drukkerek vagytok, mert a jelen állapotok szerint a holnapi mérkőzés lesz az év egyik legfontosabb öszzecsapása. A Brtiannia Stadiumba látogatunk a Stoke City vendégeként, cél egyértelműen a három pont megszerzése.

Senki ne merje temetni a Newcastle Unitedet. A földet kaparom mérgemben, amikor olyan kommenteket kell olvasnom pár elszállt Stoke és Sunderland drukkertől, hogy: Haha, enjoy the Championship Shearer!, vagy Shearer to take the Toon down, Owen worth every­ penny....NOT.....HA, Ha. Come on you Potters 3-0 will­ do nicely. Hölgyeim és uraim, ez a meccs (gondolok itt a bajnokságra) nincs még lejátszva... Marci írta régebben, hogy április közepén a föld alatt leszünk és valóban... Shearer bemutatkozása nem sikerült jól, de véleményem szerint ez teljesen várható volt. Az Ő ideje holnap kezdődik és hét mérkőzés hátra van még a bajnokságból, ez egészen pontosan 21 pont. Ennyit bevezetésnek.

A védelemben adódnak problémák a forduló előtt. Coloccini minden bizonnyal padozni fog, talán a Chelsea ellen elkövetett hatalmas hibájának és bizonytalan játékának köszönheti, hogy az évben először nem kezdőként lép pályára minden idők legdrágább Newcastle védője. A védelem tengelyét valószínűleg a Beye-Bassong páros adja majd, továbbá Damien Duff visszatér Enrique helyére, aki edzésen szerzett térdsérülést a hét folyamán. Jobb oldalon minden bizonnyal Ryan Taylor játszik majd, aki Beye-t helyettesíti.

A középpályán Lovenkrands-Geremi cserét lehet elképzelni sérülés miatt, ám gyökeres változás nem valószínű az előző fordulóhoz képest, ahogyan a csatársorban sem, bár nem brillíroznak mostanában (6 meccs alatt csupán 3 gól), mégis azt mondom, holnap ismét Owen-Martins csatárokkal állunk fel, bár legendák terjengenek egy 4-3-3-as felállásról Andy Caroll, illetve Mark Viduka bevonásával.

A hazaiak minden bizonnyal fel vannak dobva, hiszen megszerezték a múlt héten idei első idegenbeli győzelmüket a West Brom vendégeként, ezzel valamelyest biztosítva a bennmaradásukat.

A védelemben helyet kap az ex-szarka Diagne-Faye is, aki a sors fintoraként lőtt egyenlítő gólt ellenünk a múlt évben az utolsó pillanatban (mit nem adnék most azért az elvesztegetett két pontért). Figyelni kell az ügyeletes gólszerző csatárukra, James Beattiere, aki az elmúlt tíz mérkőzésen hatszor ért el találatot, továbbá nem árt ügyelni Rory Delapra sem, aki híres-neves bedobásaival okozott gubancot nem egy csapatnak.

Kegyetlen nehéz és szoros mérkőzés lesz holnap. Kívülállóként azt mondanám, hogy egy unalmas döntetlen lesz, ám aki számít, az tudja, hogy van egy Alan Shearerünk, aki remélhetőleg kellően feltüzelte a játékosokat. Ezt a mérkőzést hozni kell és nem elsősorban fizikailag, hanem fejben kell ott lenni 90 percen keresztül. Az adhat egy kis löketet, hogy a Blackburn a Liverpool otthonában lép pályára, majd a Manchester United a Stadium of Light-ba látogat a holnapi nap folyamán. 16:00 órakor két kiesési rangadót is rendeznek: a Boro a Hull City-t fogadja, míg a Portsmouth-hoz a WBA látogat. Mi 18:30-kor kezdünk, köszönhetően annak, hogy a tv társaságok ezt a mérkőzést tartották a legfontosabb kiesési rangadónak (micsoda öröm), így minden bizonnyal lesz stream holnap. Tessék felállni a vacsora asztaltól és a képernyőre tapadni.

Howay the Toon!

37 megjegyzés:

  1. Kár Tomasz, hogy nem fogod látni a meccset, mert amíg én itt fönn nézem, te lenn húsvétivacsizol a családdal :)

    VálaszTörlés
  2. Tomasz, szerinted Duff balhátvéd lesz? Kizárt, Ryan Taylor lesz Enrique helyén sztem. Középen meg muszáj lesz COlo, mert Bassongon kívül nincs más.

    VálaszTörlés
  3. Wow, most h olvastam a kommented bevillant egy deja vu, fura. :)

    Nagyon jó előzetes Tomasz, holnap megcsapjuk őket.

    VálaszTörlés
  4. én több helyen is utánanéztem, nufcblogon és nufc.comon is olvastam. mindegy. meglátjuk.

    VálaszTörlés
  5. egy derék,championship-szintű csapat a mai ellenfél.normál helyzetben nem lehetne kérdéses a meccs kimenetele...azonban így is képes győzni a gárda.most rohadt szarul fest a tabella,de ez csalóka,sztem még a Bolton is veszélyben van.őrület ez a szezon és külön pech,hogy nálunk ebben az időszakban jött össze minden.
    Fullertől tartok(hiányozni fog Tayls) és nagyon szorítok azért,hogy Guthrie kiheverje a reserve-meccs sérülését,úgy kell a kreatívitása a középpályára,mint egy falat kenyér! M A G P I E S !!!

    VálaszTörlés
  6. A 3 pont most mindennél fontosabb. Mindent bele!!!

    VálaszTörlés
  7. Kéne KP-ra egy Smith, aki lerúgja 10 perc után Delapot. :)

    VálaszTörlés
  8. Inkább Beattie-t meg Fuller-t kéne lerúgni, tőlük jobban félek. Pl. Fuller megeszi Colo-t, Colo le fog róla pattanni.

    VálaszTörlés
  9. a pool elintézte a blackburnt, első feladat kipipálva

    VálaszTörlés
  10. egyenlítettek a gyökér makik.a west brom is,az viszont jó!

    VálaszTörlés
  11. már vezet az Albion!!

    VálaszTörlés
  12. újra egál,biztos nem rossz meccs!

    VálaszTörlés
  13. FT Liverpool 4 - 0 Blackburn R.
    FT Chelsea 4 - 3 Bolton W.
    FT Middlesbrough 3 - 1 Hull C.
    FT Portsmouth 2 - 2 West Bromwich A.
    FT Sunderland 1 - 2 Manchester U.
    FT Tottenham H. 1 - 0 West Ham U.
    FT Wigan Athletic 1 - 4 Arsenal
    ez a helyzet srácok

    VálaszTörlés
  14. Colo és Jonas a padon,Oba még ott sem,Owen párj Ameobi.végülis mindegy,csak nyerjünk!

    VálaszTörlés
  15. @Kopasztomasz
    Frissítettem a tabellát ... két gólos győzelem kell a 17. helyhez, de ez mondjuk még most lényegtelen.

    Győzni kell, bármilyen különbséggel.

    VálaszTörlés
  16. H O W A Y T H E L A D S !!!!

    VálaszTörlés
  17. 1721: Newcastle boss Alan Shearer says he was planning to play Obafemi Martins against Stoke until the striker rang him this morning to say he had a groin strain. Hmmm.

    Fuck-off.

    VálaszTörlés
  18. Esett a kilences mez ázsiója ... na mindegy.

    TOON TOON BLACK & WHITE ARMY

    VálaszTörlés
  19. vicces gyerek ez a martins

    VálaszTörlés
  20. Edgarban nem bízom..:(

    VálaszTörlés
  21. Nézzük ki a legény a gáton.

    (Shola vazzeg, a te embered volt ... szöglet helyett is kirúgás kellett volna h legyen.)

    VálaszTörlés
  22. a kurva anyjukat már..

    VálaszTörlés
  23. de mi mindig e miatt szenvedünk :D

    VálaszTörlés
  24. kibaszott kirúgás jött volna!!!
    előre vékonyak vagyunk,de akkor sem kapunk ki!
    elszomorító,hogy egy ilyen "faék" csapat ellen kell játszanunk ki-ki meccset.
    TOON FOREVER!!!

    VálaszTörlés
  25. úgy látszik,Oba-nak rangon aluli ez a szitu...remélem nem erről van szó!

    VálaszTörlés
  26. @marci
    igen, Sholaé volt az ember

    VálaszTörlés
  27. Shola megint baszott odafigyelni az emberére ... Carrollt be.

    VálaszTörlés
  28. lépésről lépésre

    VálaszTörlés
  29. Eggyel közelebb vagyunk a bennmaradáshoz, mint tegnap ... howay the toon.

    VálaszTörlés
  30. a hull a legesélyesebb a kiesésre sztem, ezért kellett volna őket megverni

    VálaszTörlés
  31. nem igazán vágtam Guthrie cseréjét,Duff indokoltabb lett volna sztem,bár ha a favágó wilkinson belépője miatt volt,akkor értem.
    tartjuk a hat pontot a fazekasokkal,most ez sem rossz.a Spurs ellen is kell egy pont,aztán otthon hozzuk a kötelező meccseket-pompey,boro,foolham.

    VálaszTörlés