2009. április 14., kedd

Életben maradtunk

Andy Carroll fejesével számunkra pozitív kicsengéssel ért véget a szombat kora esti kiesési rangadó a Britanniában. Akármennyire is furának tűnik, jövő héten könnyebb dolgunk lesz.


(szalagavatón erre (is) táncoltunk, true story)

Nem is a pont volt szerintem igazán kritikus, hanem, hogy hátrányban sikerült valamennyire átvennünk az irányítást a hajrához közeledve egy olyan környezetben, amely a Tyne-Wear rangadókat idézte. Nem akarok túlozni, de magasan ez volt a legjobb (vagyis a legkellemetlenebb) szurkolótábor, akikkel idén találkoztunk.

Szüntelen ordítás, tapsolás, buzdítás és amint hozzánk került a labda, masszív fütyülés. Sokan csodálkoznak miért rossz a hazai mérlegünk ... éppen ezért. A St. James'-ben amint kicsit jól játszik az ellenfél, a nézők a mieinket kezdik el piszkálni, ahelyett, hogy fülsiketítően fütyülnék a vendégcsapatot, bíztatnák a srácainkat.

Alannek meg volt az első butasága: lehet, hogy Shola az edzéseken a legnagyobb király, de tétmérkőzéseken közel használhatatlan. Shearer remélem nem követi el újra ezt a hibát, és Carrollt rakja Owen mellé. Shola egyébként felelős volt a Stoke góljáért és a második félidő elején is csak Guthrien múlt, hogy nem fejelt Faye újabb gólt.

Érdekes lehet, hogy ezt mondom, de nem bántam Jonas padoztatását. Nem bír végig egy teljes mérkőzést, a közönség, a hazai játékosok durvasága előbb-utóbb elvette volna a kedvét, így viszont a fáradó védők ellen aggresszíven tudott játszani, az ő beállítása után kezdtünk mindkét szélen megbontani a hazai védelmet.

Nem érdekel Martins milyen kifogással áll elő, nyáron tőlem mehet a búsba. Ha fáj az edzés, akkor tegye félre a büszkeségét és szóljon a valamelyik edzőjének. Nem azért keres fonttízezreket hetente, hogy ilyen amatőr módon óvja az egóját, hogy aztán végül pont a meccsen ne tudjon játszani. Ilyenért még apám unokatestvére is lecseszné a megye kettes Bordányban játszó harmincas éveiben járó családos fiát.

Nem tudom Shearer mennyire tervezi a továbbiakban a Guthrie-Nolan-Butt trió játszatását; három csatáros játék esetén támogatandó, egyébként jobb, ha gyorsan elfelejti.

Végeredményben a Sunderland veresége miatt egy ponttal közelebb kerültünk az utolsó bennmaradást jelentő helyhez. A 13. Stoke City is mindössze hat pontra van előttünk, a mezőny továbbra is szoros és végre nyerhető meccsek jönnek számunkra. Be kell valljam egész elfogadható helyen vészeltük át a topcsapatok látogatását.

Hat mérkőzés van hátra, a Fulham pechünkre épp kezd idegenben is nyerni (bár még így is csak egy ponttal gyűjtöttek többet idegenben, mint mi), de a Boroval és a Pompeyval együtt őket is be kell darálni otthon. A Spursnek pedig már tét nélküli a szezon, be vannak betonozva a középmezőnybe, ott is illene majd pontot szereznünk.

Majd' elfelejtettem, a hangulatot leszámítva még van mit tanulnia a Potters-drukkereknek. A 'you're getting sacked in the morning' rigmusnak nem sok helye van egy másfél hete kinevezett menedzserrel szemben. Ezen kívül játékosokat nem dobálunk, semmivel, állítólag Ryan Taylort majdnem eltalálták valamivel, azóta az ürgét természetesen már élete végéig kitiltották a stadionokból.

Még öt nap a következő ütközetig, valahogy majd csak kibírjuk, addig is howay the Toon!

3 megjegyzés:

  1. "Ezen kívül játékosokat nem dobálunk, semmivel, állítólag Ryan Taylort majdnem eltalálták valamivel, azóta az ürgét természetesen már élete végéig kitiltották a stadionokból."

    Én annak örültem volna, a Ryan megfekszik, a bíró félbeszakítja a meccset, amit 3-0-lal nekünk adnak. :)

    Sajnos a Tottanham is elég jó, bár őket még a legnagyon krízisben is mindig megverjük oda-vissza.

    VálaszTörlés
  2. Halseytől jobban tartok,mint a Spurstől.
    nagyon érdekes a forduló párosítása,lesznek még itt érdekes dolgok.
    Mags!

    VálaszTörlés
  3. bele se merek gondolni mi lesz akkor,ha kiesünk...

    VálaszTörlés