2010. február 6., szombat

Newcastle United 5, Cardiff City 1

Ilyen mérkőzések miatt érdemes otthon maradni és a neten hallgatni a csapat ténykedését, bár az utolsó 70-75 perc alatt már nyugodt szívvel lehetett mással is foglalkozni.

Minden labda tökéletesen pattant és 15 perc alatt három gólos előnybe kerültünk Andy Carroll duplájának és Gyepes Gábor öngóljának köszönhetően. A Cardiff ez idő tájt megijesztette a közönséget egy hatalmas kapufával, de így is csak a különbség volt kérdéses.

Mind a hat januári szerzemény kezdőként lépett pályára, védőnégyesünk teljesen kicserélődött az első bajnoki óta, az idény során először két igazi szélsővel játszhattunk, Guthrie pedig pálya tengelyében végre igazi posztján mutathatta meg magát amellett a Kevin Nolan mellett, aki még mindig házi gólkirályunk annak ellenére, hogy december 26.-án talált be utoljára. A harmadik percben majdnem megtört a gólcsendje, de a fejesét végül Carroll segítette a kapuba.

A jövő 9-ese? Ne kiabáljunk el semmit, de a potenciál benne van.

A második félidőben csereként érkező Peter Lovenkrands egy lesipuskás- és egy átlövés-gól és máris ketten hajtottak a mesterhármasért. Carroll legjobb esélye még 4-0-nál jött el, Gyepes azonban menteni tudott a gólvonalon, a hajrában pedig Aaron Wildig megszerezte a vendégek becsületgólját.

Nemcsak hosszú idő óta ez volt a leggyorsabb Newcastle kezdő tizenegy (2-2 gyors játékos mindkét szélen, gyors támadó Carroll mellett), nyomasztó magassági fölényben is voltak a walesi csapattal szemben.

Chris Hughtonnak egy ilyen mérkőzés után nehéz lesz padon hagyni bármelyik játékost (Fitz Hallt le kellett cserélni, az ő játéka keddre egyelőre kérdésesnek tekinthető), de előretekintve, egész februárban heti két bajnoki vár a csapatra, így egy egészséges mértékű rotálás várható a következő hetekben.

Bízzunk benne, hogy ez a kiváló mérkőzés ismét lendületet ad a társaságnak és döntetlenek helyett szaporán gyűjtjük a győzelmeket.

1 megjegyzés:

  1. Gyepes ügyesen berakta...
    Routledge megint szép gólpasszt adott,remélem amolyan Dyer,Lennon-féle előkészítő válik belőle.
    Löve második találata nálam a szezon egyik legszebbje!

    Minden meccs egy kisebb háború,de a Derby ellen idegenben nagyon az lesz.

    VálaszTörlés