2010. február 4., csütörtök

A januári átigazolási időszak

Bár az első 2-3 hét nem tartott sok izgalmat, az átigazolási időszak hajrája jól sikerült és összességében elfogadható hónapot zártunk ezen a fronton. Közeledve 2010-hez aggódtam, hogy Ashley esetleg úgy érzi, elég mély a keret és nem kell foglalkozni az erősítésekkel, esetleg a jobb nevű játékosainkat megpróbálja eladni. Megnyugtató, hogy nem így történt.

Nézzük előbb az érkezőket, majd a távozókat.

ÉRKEZETT

Danny Simpson
Bár gyakorlatilag talán maradónak tekinthető, mégis érdemes megjegyezni, hogy sikerült 3,5 éves szerződést kötni vele, azaz 2013 nyaráig nálunk marad. Ha nem lesz komoly sérülése, az elkövetkezendő pár évre megoldottnak tekinthető a jobb hátvéd poszt és mivel még csak 23 éves, fejlődésre mindenképpen számíthatunk tőle.

Wayne Routledge
Simpsonhoz hasonlóan az ő érkezésének is szerintem csak örülhetünk. Csapatunk sajnos alig pár poszton rendelkezik kellő sebességgel, ami szükséges a védők 1-1-ben való megveréséhez, minél több gyors játékosunk van, annál jobb állapotban érkezhetünk nyáron a Premier League-be. Szintén 3,5 év, azaz 2012-13-as szezon után lehet csak szabadon igazolni.

Az életkora miatt (25) tőle is várható fejlődés, szüksége is van rá, mert eddigi karrierje során 209 bajnokin mindössze 41 gólnál volt előkészítő vagy befejező.

Leon Best
Ha már szóbakerült a gólhiány, Best érkezésétől személy szerint sokat nem várok. Hughton a hivatalos honlapon úgy fogalmazott, hogy az idei éve magasan az eddigi legjobb, ezért is örül, hogy sikerült megszerezni. Értem mit mond Hughton, de nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy 3,5 mérkőzésenként lő egy gólt, az idei remek évéről pedig érdemes tudni, hogy fenomenális szeptembert zárt (hónap játékosa lett), azóta viszont mindössze négyszer talált be.

Mellette szól, hogy az előbbi két játékoshoz hasonlóan, rengeteget fejlődhet még, hiszen szeptemberben lesz csak 24 éves.

Mike Williamson
Nem hiszem, hogy őt Steven Taylor sérülése miatt hoztuk, megértem a klub aggodalmát, hogy a Taylor-Colo duó mögött nem akartak mindössze egy igazi tartalékot látni (Kádár), de azt mindenképpen sajnálom, hogy Williamson azonnal megkapta a 3. számú belső védő szerepét és ezzel játékot Taylor kidőlése óta.

Williamson 2009-es éve meglehetősen furára sikerült, januárban megvette a Watford, augusztus végén kikönyörögte az elengedését, megvette a Portsmouth, akik viszont nem játszatták (úgy tudni, a pályára lépések után további pénzek jártak volna a Watfordnak), majd hozzánk került. Már-már szokásos, 2013-ig szóló szerződést kapott, véleményem szerint az első osztályban csereként számíthatunk majd csak rá.

Fitz Hall
A QPR védője az év végéig érkezett, ő az a bizonyos OMG Steven Taylor Megsérült, Valakit Hozzunk igazolás. Sajnos, valószínűleg ő is Kádár elé fog kerülni a ranglétrán.

Patrick van Aanholt
Enrique sérülése miatt érkezett a fiatal bal hátvéd a Chelseaből, egy hónapra. A Leicester ellen bíztatóan játszott, jó lövőlába van.

TÁVOZOTT

Geremi
Hivatalos csak vasárnap lett, hogy végre elpasszoltuk Törökországba, megszabadulva fél évnyi tetemes fizetéstől.

Marlon Harewood
A télhez közeledve úgy tűnt megtalálta formáját, sajnáltam, hogy megsérült, bár nem tudom anélkül visszahoztuk-e volna.

Zurab Khizanishvili
Nem tett rám nagy benyomást, egyáltalán nem lepett meg, hogy nem kértük kölcsön a szezon második felére.

Bár a szerződések hosszával Best és Williamson esetében nem értek egyet, ha kevés a fizetésük, bajunk nem származhat belőle. A fiatal angol játékosok igazolásának trendje - kisebb értékben és minőségben persze - Sir Bobby éveit juttattja eszembe, mindenképpen üdvözlendő.

U.i.: Részvétem Antoine Sibierskinek, akinek tinédzser lánya a héten felakasztotta magát. Részleteket hivatalosan valószínűleg nem fogunk ismerni, de úgy hírlik, túl hamar lett önálló a lány, bohém életet élt és sosem volt pénz szűkében. Szomorú.

1 megjegyzés:

  1. Sztem Fitz Hall sem egy nagy igazolás, engem anno nem nyűgözött le a Crystal Palace-ban.

    VálaszTörlés