2010. február 13., szombat

Gondok idegenben

Kedd este megszakadt 15 mérkőzéses veretlenségi sorozatunk, ami szomorú, de ez egyáltalán nem olyan ijesztő és félelmet keltő, mint az utóbbi időben Newcastle-tól távol nyújtott produkcióink.

Természetesen alakulhatott volna másként is a Derby elleni találkozó, hiszen 1-0-s állásnál legalább 3-4 helyzetet puskáztunk el, de végeredményben jobb így, hogy korábban jött az ébresztőnek tekinthető eredmény.

December 9.-én nyertünk utoljára idegenben, azóta csak döntetlenre futotta Barnsley-ban, a Hillsborough-ban, Leicesterben és most zakóztunk Derby-ban. (Az FA-Kupában sem volt jobb a mérleg: 0-0 Plymouth-ban, 2-4 a Hawthornsban.) Az ominózus utolsó vendég győzelmünk a Coventry otthonában.

Mi lehet a visszaesés oka? A jelek egyértelmű irányt mutatnak: utolsó négy vendég bajnokinkon 7 gólt kaptunk a 4 rúgottal szemben; az ezt megelőző 10 vendégszereplések során összesen 6 gólt kaptunk, 6-szor kapott gól nélkül hoztuk a találkozót, így bőven elég volt a 14 szerzett gól, hogy kiváló 19 pontot csípjünk meg a lehetséges 30-ból.

Felmerült bennem, hogy a védekezés ezen nagy változásának oka Steven Taylor kiválása, de legjobb védőnk január közepén sérült csak meg és azóta sem általában a belső védőink hibáznak a bekapott góloknál. Az igazság szerintem a szerencse és Alan Smith apróbb sérüléseinek valamilyen keveréke.

 
Szükségünk van rád.

Smudge game logjára pillantva (nem jut eszembe normális magyar szó) jól látszik, hogy a Boro elleni hazai meccsen sérült meg (így a Barnsley elleni 2-2-re nem vonatkozik a kiválásával kapcsolatos elméletkém), azóta hol játszik, hol nem, kétségtelenül megzavarva a hátsó négyes és az előtte szűrő játékos korábban tapasztalt kiváló összhangját.

Bár S. Taylor visszatérése rengeteget javítana a helyzeten, úgy érzem Smudge felgyógyulása is komoly csökkenést hozhat a csapat sebezhetőségében.

A keddi súlyos vereség miatt a hírek szerint Hughton visszatér a 4-5-1-es felálláshoz, nem alaptalanul, bár úgy vélem nem feltétlenül a 4-4-2 vezetett a vereséghez. Ezzel együtt nem tudom kritizálni döntését, hogy megpróbálja lelassítani a játékot, beszűkíteni a pályát, kivéve a közönség erejét a játékból és érvényre juttatni a fizikai fölényünket.

Fabricio Coloccini felgyógyult és bevethető, de Jose Enrique (még minimum 1-2 hét) és Steven Taylor (még mindig bizonytalan ideig) továbbra is maródiak. Nicky Butt combhúzódása (nem tudni meddig lesz sérült) miatt még mindig nem léphet pályára, Joey Barton játéka pedig - ugyan már elvileg edzésben van - még nem került szóba.

A keddi eredmények miatt átvette a vezetést a West Brom, ami sosem jó, de a harmadik Nottingham is kikapott, így tartjuk 4 (vesztett pontok tekintetében 7) pontos előnyünket a legjobb playoff-helyezettel szemben. Érdemes megemlíteni, hogy még mindig mi veszítettük a legkevesebb pontot, de persze jobb lenne, ha nem csak emiatt tekinthetnénk magunkat elsőnek.

Háromnegyed kettőkor kezdés a Liberty Stadiumban, a mérkőzést a SkySports 1 közvetíti, a megszokott helyeken biztosan talál mindenki linkeket. A Sport TV sajnos a skót meccset adja, így marad az internet.

Jó szurkolást mindenkinek!

10 megjegyzés:

  1. Smithel nagyon egyet értek nagyon hiányzik. De szerintem Kádi is többet érdemel mint az idehozott védők... Butt meg sérült ami számomra bocs hogy írom de nem baj mert legalább nem játszik, már köze nincs a focihoz az embernek az összes labdája rossz. Aztán ma hajrá fiúk kellene a győzelem nagyon !

    VálaszTörlés
  2. Reméljük látható lesz a Hugh által emlegetett "wounded animal mentality" a fiúk játékán,hozzáállásán!

    VálaszTörlés
  3. Szerencsére túléltük azt a gyalázatos nyitó tíz-tizenöt percet.

    VálaszTörlés
  4. nem akarok károgni, de ez így már gödörnek tűnik

    VálaszTörlés
  5. megvártuk-megkaptuk,most akkor már játszhatnánk is valamit!

    VálaszTörlés
  6. gyakorlatilag nincs nálunk a labda egész meccsen,akurvaéletbemár!!!

    VálaszTörlés
  7. borzasztó látni ezt. semmi elképzelés, semmi agresszivitás. Nolan talán élete legrosszabb meccsét játssza. szinte mindenki lézeng. a Swansea sokkal jobb. nagyon szomorú.

    VálaszTörlés
  8. nem érdekel, hogy nem érdemeltük meg:)

    de a játék minden, csak nem bíztató

    VálaszTörlés
  9. furcsa,de úgy néz ki,hogy Nolan-nak az eredeti posztja az idegen.tényleg nagyon kutya volt-mint mindenki,talán a holland srác és Simpson volt átlagos.
    rejtély,hogy miért kezdünk mindig ilyen passzív felfogásban(otthon is)!

    ez így elég vékony és bár nem érdemeltük meg,de nagyon kellett a pont és nagyon örülök neki.

    VálaszTörlés
  10. Nem értem, miért így játszunk, itt leírtam, sztem hogy kéne: ... na nem megy itt a ctrl+c... szóval a nufc.hu-n a mostani cikkben.

    VálaszTörlés