2008. május 31., szombat

Emre a Feneré

A Fenerbahce hivatalos honlapja szerint megegyeztek velünk Emre átigazolásáról. A cikk más konkrétumot nem említ, egyelõre a Newcastle nem reagált a hírre.

Érdekes fejlemény, ugyanis Keegan minden alkalommal hangoztatta, hogy nem akar senkit sem eladni, csak ha az érintett menni akar. Nem tudjuk, hogy Emrének valóban voltak-e szándékai visszamenni Törökországba, de meglepõ számomra, hogy egyenesen hazament. Még nyugodtan eljátszogathatott volna pár évet valamelyik elitbajnokságban, anyagilag jobban biztosan jobban járt volna.

Update ... 20:38

Este a klub megerõsítette a hírt, árat nem közöltek, Emrének még meg kell egyeznie a török csapattal, de ez valószínûleg már csak formalitás lesz, a hírek szerint már szóban megegyeztek egy három éves szerzõdésrõl.

Emre 2005-ben érkezett a klubhoz, Souness kevés értelmes igazolása közé tartozik, nagyjából 4 millió fontért érkezett az Internazionalétól, de sorozatos sérülései miatt mindössze 46 meccsen volt kezdõ a bajnokságban, összesen 80 alkalommal lépett pályára, mindössze hat gólt szerzett, igaz jónéhány emlékezetes marad.

2005 októberében a Sunderland elleni hazai rangadón, kapufás szabadrúgás gólja a gyõzelmet jelentette a 3-2-es meccsen. Hasonló végeredményt állított be 2006 decemberében a Reading ellen. Sibierski góljára a félidõ elõtt kettõvel felelt a Reading, de a második félidõben Martins tizenegyesbõl egyenlített. Hat perccel a vége elõtt Emre elindult a középkörbõl, szabadon vezette a labdát 25 méterig, majd védhetetlenül betekerte Hannemann feje fölött a gyõztes találatot.

Kétségtelen tehetség, túlságosan hullámzó teljesítménnyel, habtesttel és forró fejjel. Még mindig csak 28 éves, ha a Fener közepesen jó lesz az elkövetkezendõ szezonokban a BL-ben, akkor látni fogjuk még valamelyik európai ligában.

2 megjegyzés:

  1. Na ne. Amikor nem volt sérült, mindig az egyik legjobbunk volt. Ő lőtte pl az én listámon a szezon gólját. Az EB-n meg ha jó lesz, végképp nem kéne elengedni.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos túl sokat volt sérült.

    VálaszTörlés