2011. január 9., vasárnap

Égő, de kit érdekel

A forduló meglepetését szolgáltatta közvetve a United szombaton este a negyedosztályú Stevenage otthonában.

Hogy őszinte legyek, nem bántam, hogy erős csapattal állt ki Pardew a mérkőzésre. Azt vártam, hogy könnyedén nyerünk - ahogy néztem a pályán is sokan így voltak vele - és semmi komoly erőbedobást nem fog követelni a találkozó a Barton, Nolan, stb. féle veteránoktól. A következő mérkőzésig, a szezon második legnagyobb rangadójáig van még egy hét, ki lehet pihenni a fáradalmakat, ráadásul az említett két középpályásunknak ősszel volt eltiltás vagy sérülés miatt pihenője.

Amennyire biztosnak vettem a sikert, annyira nem ráz meg a kiesés, még akkor sem, ha tényleg egy sokkal alacsonyabban jelzett ellenfél aratott sikert. A kupameneteléshez rengeteg szerencse kell, emellé nem árt egy kis szerencse sem és a jó csapat mellett a harmadik hozzávaló a mák. Eközben a csapat kerete vékony, a kiesési harc réme nagyon sokáig ott fog lebegni a távolban, nehéz szomorkodni amiatt, hogy nem kell a következő bő egy hónapban két extra mérkőzést betenni a programba.

És nem tagadom, az is mozgat belülről, hogy mi van, ha sikerül ottragadni a 7-8-9. helyeken és a szezon hajrájában téttel bíró meccseket vívni, ahol a cél Európa. Abban az időszakban már nem lenne zavaró a kupa, de ha véletlen a 4-5. forduló környékén becsúszott volna pár gyengébb eredmény és 11-12. helyen tanyázna a csapat a hajrában, szomorú lennék, hogy esetleg a kuparészvételen ment el a kiváló bajnoki helyezés.

Hogy magáról a meccsről is essék szó, ne csak az előzményekről és következményekről. Élettelennek tűnt a társaság, a hazaiak pedig harcosnak, éhesnek és a talaj minősége miatt fizikai és technikai tudásban is közelebb voltak a Unitedhoz, mint vártam.

A szerencsés első gólt egy szépen kivitelezett második követte és ekkor már gondolom hozzám hasonlóan közületek is sokan lemondtak a továbbjutásról. Hogy ezután Alan Pardew miért döntött a kisebb sérüléssel bajlódó Tiote behozásával, örökre megválaszolatlan kérdés marad. A rossz döntését háromszorosan megbüntette a sors, amikor Tiote kiállíttatta magát, három mérkőzéses eltiltást szerezve magának. A műholdhibák miatt világ nem is láthatta az esetet.

Hogy ne maradjon meg kizárólag negatív élménynek a mérkőzés, Joey Barton a hosszabbítás perceiben 30 méterről hatalmas bombát ragasztott a hazai kapuba. A klub ezévi összefoglaló DVD-jén a meccs nem lesz rajta, de a Barton-válogatások sokáig fel fogják idézni ezt a találatot.

A gól végül nem tudta közelebb hozni a csapatot az újrajátszáshoz, mert percekkel később a bábuként álló védelmünkön Winn átszlalomozott, majd beállította a 3-1-es végeredményt.

Nem csak mi, az egész Észak-Kelet betlizett, hiszen a Sunderland és a Middlesbrough is kikapott alacsonyabb osztályú ellenfelétől. Ha egy valaminek örülhet a semleges drukker, felpaprikázott, becsületükben megtépázott harcosok fognak pályára lépni jövő vasáránap, a városi rangadók napján.

11 megjegyzés:

  1. Nem tudtam nézni a meccset, amikor megláttam a végeredményt, egy pillanatnyi szégyenérzet után egyáltalán nem bántam a kiesést. Sajnos a realitás az, hogy 1-2 körnél úgysem mentünk volna többet, azzal meg nem sokra ment volna a csapat, most sokkal fontosabbak a bajnoki pontok.

    VálaszTörlés
  2. nem tudom...a meccset megelőzően Pardew arról nyilatkozott,hogy a Kupa kiemelten kezelendő idén,Nolan pedig a helyes mentalitást hírdette a honlapon.
    ezzel szemben láttunk egy totálisan enervált,fantáziátlan,pontatlan csapatot-akit egy negyedosztályú társaság a lelkesedésével és jóadag szerencsével bedarált!
    nyilván nem tragédia,de elég szégyenteljes dolog szerintem.

    VálaszTörlés
  3. Ezeket a nyilatkozatokat (sajnos) nem érdemes komolyan venni, kötelező PR-mondatok.
    Persze közületek a klubnál is sokakat biztosan bosszant a kiesés, én sem örültem neki, de hosszútávon nincs nagy jelentősége, vagyis inkább közel sem akkora, mint amit esetleg a média gondol róla.

    VálaszTörlés
  4. (a fenti hozzászóló a szerkesztő, csak végre átírtam a rendes nevemet egy nicknévre :))

    VálaszTörlés
  5. a kezdőcsapat alapján Pardew komolyan gondolhatta.a fos produkció miértje aggaszt,maga a tény, hogy kiestünk a sorozatból annyira nem.

    most komolyan egy épkézláb támadást nem vittünk végig.

    persze egy-két nap múlva már csak a derbire figyelünk és ha azt hozzuk minden okés!

    VálaszTörlés
  6. Tiote nélkül szvsz nincs esélyünk a köv. 3. meccsen (mackem (a), spurs (h), Fulham (a)), Smith teljesen formán kívül van.

    VálaszTörlés
  7. itt az ideje, hogy Guthrie kapjon vegre lehetoseget... siman megoldja Tiote feladatat...

    VálaszTörlés
  8. Smith-nek szerintem sok volt a padon ülés..és nem tudja vissza nyerni a formáját, egyszerűen mintha nem is lenne ott a pályán mostanában.

    VálaszTörlés
  9. Smith teljesen motiválatlan, ami szerintem előbb jött elő, mint a mellőzése, nem fordítva. Jöhet Guthrie és -- remélheltőleg nemsokára -- Gosling.

    VálaszTörlés
  10. hát azért szerintem az idényt jól kezdte..de kitudja :S

    VálaszTörlés
  11. Ma Ameobi befejel egy Barton beadást, bevág egy lecsorgó labdát, bevarr egy 11-est, és nyerünk 3-1-re. Ezzel ő lesz a 4. játéákos, aki ebben a szezonban mesterhármast jegyez, ami közös rekord a Man Utd-dal és az Arsenallal.

    (A fentiekkel próbáltam palástolni a Taylor, Tioté és Carroll hiánya okozta aggodalmat, ami 2-1-es vereséget lebegtet a lelki szemeim előtt.

    VálaszTörlés