2010. augusztus 25., szerda

Taylor átadólistára került

18:14: Taylor ügynöke közleményben reagált a - minden bizonnyal a klub által szolgáltatott - sajtóban megjelent számokra. Amint az várható, Stretford tagadta, hogy a védő heti 60 ezer fontos fizetést szeretne és állítja, Taylor továbbra is hajlandó lenne megegyezni a klubbal.

Nem tűnik ez többnek, mint PR-szempontból szükséges reakciónak, valószínűleg már mindkét fél elkönyvelte, hogy Taylor távozása lesz az ügy vége.

14:52: A Sky Sports értesülései szerint a klub átadólistára helyezte Steven Taylort.

Taylor jelenleg vállsérüléssel bajlódik, szerződése a jövő nyáron lejár és ügynöke, Paul Stretford nemrégiben elismerte, hogy nem haladnak jól a tárgyalások a hosszabbítást illetően. Feltételezések szerint a klub ajánlata nagyjából heti 40 ezer fontos fizetést kínált, míg a játékos és ügynöke heti 60 ezer fontot szeretnének.

Ismerve Mike Ashley és csapatának ragaszkodását az alacsony fizetésekhez, nem lenne meglepő, ha valóban emiatt gondolták úgy, hogy nem fognak hosszabbítani Taylorral, lemondanak arról az 5-6 hónapról, amit sérülése után még a klub színeiben tölthet és megpróbálják pénzzé tenni. Természetesen a tény, hogy jelenleg sérült, nem fogja növelni értékét az átigazolási piacon.

Felelőtlenség lenne persze elhallgatni az ügy egy másik felét, amely lehet, hogy legalább annyira vezetett ehhez a végkifejlethez, mint a juttatás körüli nézeteltérés.

Tavaly tavasszal Andy Carroll és Steven Taylor összeverekedett az egyik edzésen, állítólag Carroll azzal kérkedett, hogy megdöntötte Taylor egyik volt barátnőjét. (Ahogy azt már nálam okosabb emberek megállapították, két csapattárs ilyen komoly nézeteltérését csak pénz vagy nő okozhatja.) A klub a nyilvánosság kizárásával kezelte az ügyet, egyikőjüket sem büntette meg. Bevallom, már akkor éreztem, hogy Taylor nem fogja könnyen lenyelni, hogy nem büntették meg a csatárt.

Hogy esetleges elvágyódásának is betudható, hogy a klub ajánlatánál jóval többet szeretne, bebiztosítva, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, sosem fogjuk biztosan megtudni.

Hogy szakmai szempontból mekkora érvágás az elvesztése, csak akkor fogom átgondolni, ha tényleg elmegy, de előzetesen csak annyit, a folyamatos hátrálgatásai és mutogatásai miatt már a legutóbbi PL-szezonunk során sem szerettem nézni a játékát.

1 megjegyzés:

  1. Ja, most látom, hogy külön poszt is van róla... Pár éve még nagy kedvencem volt, ahogy feljebb is írtam, lehetett volna belőle local hero, de a teljesítménye, a szíve és talán a jelleme sem volt ehhez elegendő.

    VálaszTörlés