2010. augusztus 27., péntek

Cheick Tiote aláírt

PÉNTEK, 13:56: Tiote tegnap megkapta munkavállalási engedélyét, ma pedig aláírta 4 éves szerződését. Játékára nem számíthatunk holnap a Wolves ellen, jövő héten pedig sok kollégájával egyetemben hazája válogatottjánál fog készülni.

Leghamarabb minden bizonnyal csak a Blackpool elleni bajnokit megelőzően tud pár alkalommal új társaival edzeni, így bemutatkozása és - ami még fontosabb - beépülése a keretbe viszonylag hosszú folyamat lehet.

KEDD, 15:30: A Tiote átigazolásához szükséges munkavállalási engedély nem fog megérkezni időben ahhoz, hogy szombaton pályára léphessen a Wolverhampton ellen, válaszolta újságírói kérdésre mai sajtótájékoztatóján Chris Hughton.

VASÁRNAP, 16:30: A héten Chris Hughton még óvatosan fogalmazott, ám péntek-szombaton átesett az orvosi vizsgálatokon és ma délutánra megegyezett a klub és Cheick Tiote, elefántcsontparti válogatott középpályás.

Tiote átigazolása hivatalos lesz, amint megkapja a munkavállalási engedélyt. Eladását már tegnap bejelentette egykori klubja, a Sunday Sun értesülései szerint az ára £3.5M volt.

A 24 éves védekező középpályás a világbajnokságon az elefántok mindhárom csoportmérkőzését végigjátszotta, Yaya Touré, Eboué vagy Romaric társaságában.

Az afrikai ország fővárosából származó Cheick 2005-ben került Európába, amikor leigazolta a belga Anderlecht. Azóta karrierjét a Németalföldön töltötte, szerepelt kölcsönben a Roda JC-ben, majd 2008 nyarán Steve McClaren egyik első szerzeménye volt és a BL-selejtezőkig eljutott és fejlődésnek indult Twente játékosa lett.

Első idényében második lett csapatával a holland bajnokságban és eljutott a kupadöntőig és csak büntetőkkel búcsúztak az UEFA-Kupában a Marseille ellen a 32 között. A tavalyi évben szintén alapember volt a végül 1 ponttal bajnokságot nyert csapatban; az Európa-ligában ezúttal a Werder Bremen jelentette a végállomást (ismét a legjobb 32 között).

Sven-Göran Erikkson távozásával Toite továbbra is stabil embernek tűnik a válogatottban, az augusztus 10-i olaszok elleni barátságos meccsen végig a pályán volt.

Reméljük Cheick hamarosan felszed magára annyi angolt és magabiztosságot, hogy a kispadra szorítsa a korai Butt-szindrómától szenvedő (értsd: lassú) Alan Smith-t.

7 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy Smith lassú, de hogy Ireland ma pályán sem volt, az 100%.

    VálaszTörlés
  2. Nem hinném hogy lassú lenne Smith. A mai meccsen úgy sprintelt be a 16-os belülre mint egy gepárd csak buktatták. de igen az 100% hogy Ireland nem volt pályán.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem átlagnál lassabb, ami érthető (13. idénye és túl van egy brutális sérülésen) és nem is bántani akartam.

    De ne állítsátok be úgy, hogy egy számára ismeretlen srácokkal teli csapatban betliző Ireland lefogása olyan nagy érdem, főleg, hogy Barton hatalmas játszott mellette és néha Nolan is besegített a középpályán.

    Amit mondani akartam: Ha egy skála egyik vége Smith, a másik Essien fizikai képessége, akkor nem járunk rosszul, ha Tiote mondjuk a kettő között valahol félúton van.

    VálaszTörlés
  4. nem tunik rossz igazolasnak, a jovore nezve plane... de most inkabb a jobb oldalunkat kellene megerositeni, szerencsenk volt ma, hogy ott keveset probalkozott a villa...

    VálaszTörlés
  5. hát más lesz a helyzet ha visszatér Simpson :)
    De ha jól emlékszem Tamást ott játszatta CH szóval ha már a csapattal edz Tomi akkor lehetséges hogy kiszorítja Perchet.:)

    VálaszTörlés