2010. január 5., kedd

BUÉK és egyéb gyanús dolgok

Boldog új évet kívánok mindenkinek, itt az új évtizedben, a 10-esekben. Picit zavaró, hogy igazából ez még nem a 201. évtized, még mindig a 200. tizedik évét tapossuk. Ha olyan okos volt az emberiség, hogy kitalálta a Gergely-naptárt és amikor valami probléma üti fel a fejét a matematikában vagy a fizikában, megcsillagozzuk és lábjegyzetbe beírjuk, hogy ebben és ebben a kivételes esetben ez és ez van, megkönnyítve a dolgokat, akkor miért nem lehet kimondani, hogy az első évtizedet tekintsük 9 év hosszúnak. Egyből megoldódnának a dolgok, a '80-as évek kifejezés' tényleg a 198. évtizedet írná le és nem kaparnám a falat, hogy akkor van évtized végi listázás mindenről, amikor még van hátra egy év.

Nem vagyok hívő ember, de egyet látok, Isten bepipult, amiért Koppenhágában semmit nem csináltak világunk vezetői. Csak itthon 40 fokot változott két nap alatt a hőmérséklet, pulcsiban lehetett császkálni Karácsonykor és szilveszterkor, most meg megint jön a 20 centis havazás. Angliában már nem csak a pályák alkalmatlansága, hanem a közlekedés megbénulása miatt kell meccseket elhalasztani (lásd az eheti Liga-kupa elődöntök), Amerika keleti partján meg csakúgy kinőttek a hófalak a semmiből pár héttel ezelőtt. Isten bedurvult, hál' isten az idokep.hu-nak, hogy követni lehet a dolgokat a panellakás melegéből.

Van egy probléma. Nem nagy ugyan, de gond. 248 perce (plusz hosszabbítások) nem rúgtunk gólt. Általában nem szeretem a pánikot, a mi helyzetünkben hatványozottan felesleges, de ránézve az előttünk álló januárra, picit javulni kell a gólok tekintetében: Liverpoolt lefocizó Reading idegenben, Plymouth visszavágó, West Brom rangadó otthon, West Brom rangadó a kupában.

Eme - ideiglenes - gond megoldásában remek segítség lehetett volna Beckford, egészen addig, amíg Kuszczak nem jött ki rosszul és Jermaine neve nem jelentett egyet a Wes Brownt domináló, Manchestert kiütő wunderkinddel. Ugyan a meccs óta is lehet rólunk olvasni, mint lehetséges vevő, de képben van a Hull, a Wigan, talán a Stoke is és ha Beckford elég buta - ami benne van a kalapban -, simán választhatja, hogy már most a Premier League-be kerüljön. Hallani még érdeklődést a Boro és a Forest részéről, nehezen tudom elképzelni, hogy őket választaná és, hogy többet is ajánljanak nálunk még akkor is, ha figyelembe veszem Ashley szűkmarkúságát.

A helyzet egyszerű: a Leedsnek most kell eladnia (nélküle is feljutnak, nekik a pénz most (és nyáron) jobban kell); Beckford akár választhat is (egyszerűen nem fogadja el a leendő csapat szerződésajánlatát); a célja a Premier League. Ha tényleg nem jelentkezik érte komolyan egy PL-csapat, akkor Hughton és társai nagyon jól teszik, ha kivárnak, az ár a hónap előrehaladtával csak csökkenni fog.

A másik érkező, Matthew Kilgallon számomra biztosnak tűnik, a kérdés a mikor. Szombaton már kímélték a QPR ellen, ajánlatot is tettünk már érte, úgy tűnik sima lesz az ügy.

Geremi helyzetét nehezen tudom értelmezni. Bejelentettek Törökországban egy másfél éves szerződést (nem másfél éves kölcsön, Gereminek már csak fél év van hátra a szerződéséből), amit a klub cáfol: Geremi továbbra is a miénk és már Angolában készül a tornára. Nagyjából 1,5 millió fontos spórolás lenne Geremi elpasszolása melegebb éghajlatra, feltételezem erősen dolgozik a klub azon, hogy rátukmálja valakire (oh, a foci szépsége, nem kell a borzalmas szerződést is postázni a játékossal, mint az amerikai sportokban), de nem értem török testvéreink mégis mi a francot csináltak, ha még nem az övék a játékos.

Remélem nem mulasztottátok el drága Joey-nk ámokfutását a BBC stúdiókban valamelyik reggel. Ha igen, akkor röviden és tömören: baromnak és hülyének nevezte a játékosok legnagyobb részét, akik fel se fogják milyen jó dolguk van. Teljes mértékben egyetértek ezzel a kijelentéssel, de Barton még a legkisebb kiskocsmában sem fog osztatlan sikert aratni. Rápillantva a bűnlajstromára, nehéz komolyan venni vagy figyelmen kívül hagyni, leginkább "apicsábaelküldeni" lehet.

Zárásként csecsemő korú évünk legörömtelibb sztorija: Kádár Tomi megint jött, játszott és lenyűgözött. A döntetlennek köszönhetően jövő szerdán is játszani fog és valószínűnek tartom, hogy Hughton a West Brom elleni párharcra is számol vele. Remekség, remekség.

Ne felejtsétek el holnap leszedni és kirakni a kukához a karácsonyfát.

* Meguntam a Georgiát, mostantól Arialban olvasható az oldal. Valahogy így jobban tetszik, remélem nektek is.

8 megjegyzés:

  1. Kilgallontól tartok.A társaságba tutira beilleszkedne,de mint minőségi védőjátékos...fene tudja.
    Néztem a Leicester elleni meccsüket és szerintem a "jóöreg" Morgan árnyékában óriásit alibizett a srác! Állandóan úton volt,helyezkedési hibák stb.-persze ettől még simán beválhat,de eléggé lutri a dolog.
    Rutinos,tapasztalt védő kéne inkább.

    Beckford meg nagyon jó lenne-kis mákkal össze is jöhet!

    VálaszTörlés
  2. A karácsonyfát sztem még legalább 2 hétig nézni fogjuk :)

    Kádár Tominak ez volt az első felnőtt meccse, amikor nem nyert a csapat, ejj-ejj. :)

    VálaszTörlés
  3. @Holmes

    Nehéz úgy véleményt mondani, hogy alig láttuk a srácot, de elismerem, nekem se tűnt fel, hogy jó játékos lenne, amikor TV-ben láttam.

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsi vagyok ősszel milyen jeleket küldött az ügynöke felénk. Nem hiszem, hogy ennyire rámozdultunk volna, ha nem kaptunk volna egyértelmű jelzést, hogy szívesen jönne.

    Ha így van - és akkor is, ha nem :) - bekaphatják.

    VálaszTörlés
  5. Beckford ügyben viszont szerencsére előrelépés történt:
    1., Transfer-request
    2., Ez a pletyka: http://twitter.com/MsiDouglas/statuses/7449569210

    VálaszTörlés
  6. ilyen filozofálgatós felütésű bejegyzés jöhet máskor is nagyon tetszett:)

    VálaszTörlés
  7. Köszi, felgyülemlettek bennem a gondolatok. :)

    VálaszTörlés