2008. július 29., kedd

A Webster lehet a megoldás a Coloccini-ügyben?

Pár nappal ezelõtt szóban már 10 millió euróban egyezett meg egymással a Newcastle és a Deportivo, azonban az utolsó pillanatban a spanyolok elnöke megemelte a védõ árát (állítólag 12 millió euróra).

Közben Coloccini már megegyezett velünk egy öt éves szerzõdésben, és minden valószínûség szerint pár napon belül így vagy úgy valóban át fog igazolni.

Az egyik, és valószínûbb megoldás az lehet, hogy sikerül megegyeznie a két klubnak, bár a hírek szerint mi már nem kívánjuk emelni az ajánlatunkat. A másik lehetõség, hogy Coloccini az ún. Webster-szabályt kihasználva kivásárolja magát jelenlegi szerzõdésébõl.

a Webster-szabályról (forrás: wikipédia)
Bármely játékos, aki 28 éves kora elõtt írta alá jelenleg élõ szerzõdését kivásárolhatja magát három évvel a szerzõdés aláírása után. Ha 28 éves vagy idõsebb a játékos, akkor már két év elteltével megteheti ezt.

Coloccini már négy éve a Deportivo játékosa és ha minden kötél szakad úgy tûnik élni fog ezzel a lehetõséggel. Ekkor viszont a Depor lényegesen kevesebb pénzt kapna, ezért gondolom, hogy ha kicsit el is húzódik, de meg fognak egyezni egymással a klubok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése