2009. június 12., péntek

Hogy is állunk

Valamikor a múlt héten jött el a klub jelenkori történetének legrosszabb pillanata, hivatalos közleményként tulajdonképpen egy hirdetést helyeztek el a klub hivatalos honlapján. A szöveg szerint 100 millió fontért meg lehet vásárolni a klubot, érdeklődni Keith Harrisnél lehet vagy e-mailben a weboldal adminisztrátori e-mail címén.

Azóta ezt a szégyent eltávolították a honlapról, de remekül jellemezte azt a mélységet ahová Ashley "vezetésével" kerültünk.

Az elmúlt napokban előbb ománi szultán, majd jó pár angol csoport érdeklődéséről számolt be a sajtó, a potenciális vevők 80-90 millió fontot kínálnak Ashleynek. Minden esetben az érdeklődő csoportokhoz közel álló névtelen források mesés tervekről csicseregnek a sajtónak: Shearer marad, bővítik a stadiont, pénzelik az igazolásokat, hogy egyből visszajuthassunk a PL-be.

Eddig egy, a sajtóban megemlített, fél erősítette meg, hogy szeretné megvásárolni a csapatot, a hónap elején olyan hírek jöttek, hogy nagyjából egy hónapot kell várni komoly fejleményekre. Eközben Shearernek továbbra sincs szerződése, szó sincs arról, hogy hogyan fog kinézni a keret, távozókról és érkezőkről alig van információ.

Érkezni véleményem szerint még egy ideig senki nem fog, nincs az  a játékos, aki rábólintana a bizonytalanra. A távozókkal kapcsolatban már máshogy látom a helyzetet, hiszen a keret minden játékosától hajlandó megválni a vezetés a megfelelő ajánlat ellenében.

Véleményem szerint jelenleg kilátástalan a helyzet, július elsején el kell kezdeni a felkészülést, egy rozsdás bökőt nem adnék, hogy addigra lesz új tulajdonos, kinevezett menedzser és egyáltalán elképzelés arról, hogy mit változtassunk a kereten.

Ashleynek minél hamarabb rá kell bólintania valamelyik ajánlatra és végigvinni a tulajváltást, maradása esetén könnyen elérhetjük a 90-es évek eleji mélységeket. Afelől magam részéről nem aggódom, hogy végül meg tud egyezni valakivel, de az ügy gyorsasága kulcskérdés és nem bízom az érintettekben, hogy kellően hamar képesek lesznek végigvinni a dolgot.

A csapatok bemutatását holnaptól folytatom, a napi ritmust nem hiszem, hogy tartani fogom, de idővel mindenkire sorra kerül.

1 megjegyzés:

  1. Részemről sok mindent nem tudok hozzászólni,félve nézem a híreket naponta a klubról. Nagyon szomorú vagyok,ugyanakkor töretlenül hiszek a kedvező végkifejletben!
    Versenyfutás az idővel...
    Tényleg nem tudok mit írni.

    VálaszTörlés