2010. július 22., csütörtök

Gosling igazolása hivatalos

Nagyjából 10 napja már megegyezett a klub és a volt Everton középpályás, Dan Gosling, de a hivatalos megerősítésre várni kellett az ügy bonyolultsága miatt.

Gosling szerződése nyáron járt le az Evertonnál, ám a liverpooliak szóban már korábban megígértek neki egy megemelt fizetésű kontraktust. A szabályok szerint viszont ezt írásba kellett volna adni ahhoz, hogy Goslingért kompenzációt kaphasson az Everton, ezt erősítette meg a szövetség július 8-i határozata is, melyet követően a 20 éves játékos iránt rögtön megnőtt az érdeklődés.

Az Evertonnak 14 napja volt fellebbezni a döntés ellen, ez a határidő elvileg ma járt le, bár valószínűbb, hogy már a 8-a is beleszámított, mert már hírportál már tegnap este jelentette, hogy hivatalos lesz az igazolás, azaz nem fellebbezett az Everton.

Gosling jelenleg térdsérüléséből épülget, becslések szerint nagyjából az év végére lehet ismét egészséges.

Dan 4 éves szerződést írt alá és idén a 15-ös mezben fog játszani.

Gosling a dél-nyugatoni Devon megyében lévő Brixham kisvárosában született, még kis srácként figyelt fel rá a Plymouth Argyle és náluk mutatkozott be csereként a felnőttek között 2006 végén. 2008 januárjában került az Evertonba, de a stabil kezdőbe nem tudta magát beverekedni, 2,5 év alatt mindössze 22 mérkőzésen jutott szóhoz.

Tavaly februárban az ő lőtte tovább őket az FA-Kupában a Liverpool ellen, a gólt később az idény góljának választották az Everton-drukkerek. Idén márciusban egy Wolves elleni mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, ami miatt, mint már említettem, várhatóan az év végéig nem játszhat.

1 megjegyzés:

  1. Jó igazolásnak tartom, csak ez a sérülés, évek óta tele vagyunk sérültekkel.

    VálaszTörlés