2009. december 1., kedd

Könnyed hazai győzelem

Egy ideig még biztos nem leszek hajlandó olyat írni, hogy simán meglesz a feljutás, jöjjön égszakadás, földindulás. Nem akarok előre inni a medve bőrére és kivívni az égiek haragját és hasonlók.

De el kell ismerni, meglehetősen kristálytiszta, hogy más kategóriába tartozunk. A kérdés, hogy a fölényünket tudjuk-e kamatoztatni. Hazai pályán jól kezdtünk, szeptember 19-én kaptunk először gólt, azóta is maximum egyet és az októberi gyatra formától eltekintve sok gondunk nem volt a 23 pont begyűjtésével.

A legjobb idegenbeli védelemmel büszkélkedő Swansea akár a csapattól, akár a hatalmas stadionunktól és közönségünktől ijedt meg, 28 perc alatt három könnyű gólt engedtek és sokszor úgy hallatszott, tudásuk alatt játszanak a szokatlan körülmények között.

Idegenben emlékeim szerint a Robson-emlékmeccs, szeptember 26.-a óta nem alkottunk maradandót, két zakó és két 1-0-s győzelem. Ezen kell feltétlenül javítani, mert az a két 1-0 könnyedén lehetett volna 0-1 és közelebb lennénk a Leicesterhez, mint a tabella tetejéhez. A szombati Watford-meccset követően meg lesz rá a lehetőség Coventry-ben és Barnsley-ban, két hazai pályán átlagos csapat otthonában.

A Scunthorpe 93. percben szerzett góljával már 8 pont az előnyünk a 3. helyezett Leicester előtt, így a hétvégén már nem érzem szükségét a "Kinek szurkolj ..." rovat folytatásának. Ha megint szoros lesz a helyzet, visszatér a sorozat.



Innen is gratulálok Lionel Messinek, az első argentín Aranylabdásnak, aki közel maximális pontszámmal hódította el a díjat. Teljesen egyértelműen a világ legjobbja volt az utóbbi időben, remélem a vb-n is remek formában lesz.

1 megjegyzés: