2008. június 17., kedd

Derek Llambias igazgató lett

Közel egy hónapja derült ki, hogy Chris Mort hamarosan lemond posztjáról és Londonban folytatja tovább ügyvédi praxisát. Akkor a sajtó úgy tudta a nemrég kinevezett helyettese, Derek Llambias fogja õt követni.

A váltást ma jelentette be a klub, de nem egy szimpla cserérõl van szó. Mort a klub elnöke volt, Llambias igazgató lesz, két segítõje David Williamson és Dennis Wise lesz, elõbbi a klub üzemeltetéséért felelõs, utóbbi a labdarúgásért.

Azonban Llambias tisztsége megerõsíti azokat a múlt heti híreket, miszerint Mike Ashley, a klub tulajdonosa is komolyabb szerepet fog vállalni a napi irányításban. Tavaly nyár óta láttuk és hallani lehetett a hírekbõl, hogy Ashley csak szurkoló akar lenni, az irányításba nem szól bele, ez úgy tûnik mostantól másként lesz. Természetesen már jöttek is a hírek, hogy a klub címerével ellátott öltönyöket ezentúl a játékosok saját zsebbõl veszik és egyre több a spekuláció, hogy drasztikusan le lesznek szorítva a klub kiadásai, kezdve a fizetésekkel.

Közgazdasági szakértõk szerint a kluboknak a kiadások 50%-nál többet nem ajánlatos az alkalmazottak (játékosok, edzõk, tea lady) fizetésére elkölteni. A Newcastlenél ez az arány 70% körül van, valószínûleg ennek tudható be, hogy olyan könnyen elengedték Emrét és Rozehnalt és az eddigi komoly célpontok mind fiatal, feltörekvõ focisták voltak.

Helyesnek tartom az ezirányú törekvéseket, de ha emellett is szeretnénk ütõképes csapatot kialakítani, akkor mindenképpen kell most mûr egy kis nyugalom a klub körül, hogy az Everton, a Pompey vagy a Villa ellenében bennünket válasszanak a kevés pénzt is elfogadó, mégis ügyes, képzett játékosok.

2 megjegyzés:

  1. És végre a hivatalos holnap is megújul, már nagyon itt volt az ideje!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg :) Délelőtt még nem ilyen volt.

    Múltkor már írták, hogy keresnek arcokat honlapüzemeltetéshez, jó látni, hogy új honlap is lesz. A régi standard oldal már tényleg elég gatya volt.

    VálaszTörlés